Hundefoder – hvad skal jeg vælge?

11 august 2022 admin

editorial

Hundens kost er meget vigtig for at bevare deres sundhed. Der findes en række forskellige typer hundefoder på markedet, og det kan være forvirrende at vide, hvilket foder der er bedst for din hund. Det er vigtigt at rådføre sig med din dyrlæge for at finde ud af, hvilken type foder der er bedst til din hunds race, størrelse, alder og aktivitetsniveau.

Gå ikke på kompromis med hvalpefoder

Hvalpe har brug for mad, der støtter deres vækst og udvikling. Unge hunde har brug for en kost, der opfylder deres høje aktivitetsniveau og hjælper med den kognitive udvikling. Ældre hunde har brug for en kost, der hjælper dem med at undgå fedme, diabetes og gigt.

hundefoder

Drægtige og diegivende tæver bør få tilskud af vitaminer og mineraler. Og hunde, der har tendens til fedme, bør have en kaloriefattig kost.

Hvilken type foder bør jeg vælge til min hund?

Der findes en række forskellige typer hundefoder på markedet. Nogle mennesker vælger at fodre deres hunde med hjemmelavet kost, men det er vigtigt at sikre, at kosten er korrekt afbalanceret og indeholder alle de næringsstoffer, som hunden har brug for.

Kommercielt hundefoder fås i våd- eller tørre formler, og der findes også specifikke diæter, der er beregnet til hvalpe, unge hunde, ældre hunde, forskellige hunderacer, og hunde, der er tilbøjelige til at blive overvægtige.

Hvordan finder jeg den rette type foder?

Det er vigtigt at huske på, at der ikke er én type foder, der er perfekt til alle hunde. Nogle hunde klarer sig godt på en råkost, mens andre klarer sig godt på en kommerciel kost. Det bedste er at tale med din dyrlæge om din hunds individuelle behov og vælge et foder, der opfylder disse behov.

Hos Østrand finder du hundefoder fra de to velrenommerede brands VetCur Biotec og Canilove. Klik ind og læs mere på ostrand.dk.

Flere Nyheder