Del ikke hundefoder med de andre dyr i husstanden!

08 september 2021 Anders Lundtang Hansen

Så er det lige blevet tid til at fodre de mange katte hjemme på gården, men du opdager desværre, at I er løbet tør for kattemad, så der skal snart købes nyt ind.

Men de katte kender godt klokken og begynder at brokke sig, når det sædvanlige måltid udebliver, så de går ikke deres vej og begynder tværtimod at lave højlydte lyde for at markere, at de er sultne.

Så du giver fortabt og hiver fat i posen med hundefoder for trods alt at give dem noget at spise.
Det kan vel ikke være så farligt, for det er trods alt ikke noget, som der er sket før, og det skal jo helst ikke ske igen.

Og de spiser da også den hundemad, da de får den, for nu har forsinkelsen gjort dem sultne.

Men det er ikke noget, man skal praktisere, medmindre det er virkelig yderste nødstilfælde, for kattemad hører til katte og hundefoder til hunde og så videre.

Hundene skal have deres hundefoder – og ikke andre!

Selvom kattene måske ikke falder døde om at af at få hundefoder en enkelt gang, så er det ikke noget, som de har særligt godt af, for hundemaden er lavet til hundene, så kattene kan eventuelt blive syge af det.

Man skal ikke begynde at blande dyrenes mad sammen på den måde.

Godt nok deler vi racer på jorden nogle gange de samme måltider, men vores maver er også indrettede meget forskelligt, så hvad den ene art kan tåle, kan den anden ikke fordrage.

Du skal også tænke på, at de dyr har overlevet længe før, at vi mennesker kom til og opfandt noget specielt mad til dem.

Så hvis kattene brokker sig, så skal du huske på, at der er mad til dem ude i naturen, som er bedre for dem at fange og spise, end at indtage hundemad.

Flere Nyheder